Fichier:Péterváradi csata-1716.jpg

Fichier d’origine(800 × 617 pixels, taille du fichier : 250 kio, type MIME : image/jpeg)

Ce fichier et sa description proviennent de Wikimedia Commons.

Description

Description
English: Battle of Petrovaradin in 1716
Magyar: A péterváradi csata tervrajza.

(Dumont „Hist. militaire du Prince Eugéne” című, 1729-ben megjelent művéből.)

A) Belső sáncok Pétervárad mellett. B) Külső sáncok. Mindkettőt császári gyalogség védte. C) A törökök táborozása Karlóca mellett, aug. 2-án, amely napon történt az összeütközés Pálffyval. D) A törökök futóárkai, melyeket aug. 3-án és 4-én készitettek s melyekkel a császáriak régi sánczait 30-40 lépésnyire megközelítették. E) A császári lovasság a balszárnyon. F) Az ellenség üldözése táboráig. G) Az ellenség megtámadása a sáncok között. H) Császári gyalogság Sándor württembergi herczeg vezérlete alatt. I) Császári gyalogság, melyet az ellenség a futóárkokból kiűzött és üldözött, mig a lovasság (K) meg nem állította. Erre ujabb megrohanással az ellenséget a völgybe (L) üzték. M) Császári lovasság a jobb szárnyon, mely a hegységig nyomult elő, ahol (N) az ellenség állást foglalt volt, de ahonnan elűzetett. O) A törökök teljes veresége Karlócza mellett. P) Mikép foglalta el a császári lovasság a török tábort. Q) Mikép helyezkedett el a gyalogság maradványa a csata után, R) A császáriak állása aug. 6-án, a főhadiszállás mögött, ahol aug. 7-én a „Te deum”-ot tartották.
Date
Source Szalay-Baróti: A Magyar Nemzet Története [1]
Auteur Jean Du Mont de Carelskroon:Hist. militaire du Prince Eugéne

Conditions d’utilisation

Public domain

Cette œuvre est également dans le domaine public dans tous les pays pour lesquels le droit d’auteur a une durée de vie de 100 ans ou moins après la mort de l’auteur.


Cette œuvre est dans le domaine public aux États-Unis car elle a été publiée avant le 1er janvier 1929.

Historique du fichier

Cliquer sur une date et heure pour voir le fichier tel qu'il était à ce moment-là.

Date et heureVignetteDimensionsUtilisateurCommentaire
actuel11 juillet 2011 à 13:51Vignette pour la version du 11 juillet 2011 à 13:51800 × 617 (250 kio)Pe-Jo == Summary == {{Information |Description ={{en|1=Battle of Petrovaradin in 1716}} {{hu|1=A péterváradi csata tervrajza. (Dumont „Hist. militaire du Prince Eugéne” czimü, 1729-ben megjelent művéből.) A) Belső sánczok Pétervárad mellett.

La page suivante utilise ce fichier :

Usage global du fichier

Les autres wikis suivants utilisent ce fichier :

Métadonnées