Fichier:181105-08 Kaag bezoekt Bangladesh en Myanmar (45730422282).jpg

Fichier d’origine(3 600 × 2 400 pixels, taille du fichier : 4,41 Mio, type MIME : image/jpeg)

Ce fichier et sa description proviennent de Wikimedia Commons.

Description

Description

Minister Kaag bezoekt Bangladesh en Myanmar


Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking brengt deze week een bezoek aan Bangladesh en Myanmar. Ze wil zich persoonlijk op de hoogte stellen van de vluchtelingencrisis, de manier waarop de autoriteiten hiermee omgaan en de humanitaire hulp die wordt geboden.


Vanuit Myanmar zijn sinds augustus vorig jaar honderdduizenden mensen naar Bangladesh gevlucht na gewelddadige onlusten in de provincie Rakhine. De meesten van hen behoren tot de Rohingya, een islamitische minderheid in Myanmar. In een vluchtelingenkamp in een regio in Bangladesh waar bijna een miljoen Rohingya’s verblijven, zal de minister spreken met vluchtelingen en hulpverleners. Ook bezoekt ze een locatie waar het Wereldvoedselprogramma van de VN voedsel uitdeelt aan vluchtelingen.


Minister Kaag spreekt ook met de autoriteiten van Bangladesh en Myanmar, onder wie de Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi. Om een zo goed mogelijk beeld van de situatie te krijgen, ontmoet ze verder politiek analisten, diplomaten van andere landen en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld.


Bangladesh en Myanmar hebben aangekondigd binnenkort te beginnen met de repatriëring van Rohingya-vluchtelingen. De VN stelt echter dat de voorwaarden voor een veilige, vrijwillige en waardige terugkeer nog niet zijn gewaarborgd. Kaag: ‘Nederland benadrukt steeds dat terugkeer alleen mogelijk is als het vrijwillig gebeurt, duurzaam, veilig en in waardigheid. Ik zal dat deze week benadrukken tijdens alle ontmoetingen.’


In Bangladesh zal de minister ook een textielfabriek bezoeken en aandacht vragen voor verbetering van de werkomstandigheden in de textielsector. Kaag dringt aan op blijvende steun aan uitvoering van het zogeheten Bangladesh Akkoord, dat voorziet in onder meer internationale inspecties.
Date
Source 181105-08 Kaag bezoekt Bangladesh en Myanmar
Auteur Ministerie van Buitenlandse Zaken

Conditions d’utilisation

w:fr:Creative Commons
paternité partage à l’identique
Vous êtes libre :
  • de partager – de copier, distribuer et transmettre cette œuvre
  • d’adapter – de modifier cette œuvre
Sous les conditions suivantes :
  • paternité – Vous devez donner les informations appropriées concernant l'auteur, fournir un lien vers la licence et indiquer si des modifications ont été faites. Vous pouvez faire cela par tout moyen raisonnable, mais en aucune façon suggérant que l’auteur vous soutient ou approuve l’utilisation que vous en faites.
  • partage à l’identique – Si vous modifiez, transformez, ou vous basez sur cette œuvre, vous devez distribuer votre contribution sous la même licence ou une licence compatible avec celle de l’original.
Cette image a été originellement postée sur Flickr par Ministerie van Buitenlandse Zaken à l'adresse https://flickr.com/photos/78392295@N06/45730422282 (archives). Elle a été passée en revue le 31 décembre 2018 par le robot FlickreviewR 2, qui a confirmé qu'elle se trouvait sous licence cc-by-sa-2.0.

31 décembre 2018

Légendes

Ajoutez en une ligne la description de ce que représente ce fichier

Éléments décrits dans ce fichier

dépeint

Valeur sans élément de Wikidata

0,0125 seconde

81 millimètre

image/jpeg

e3b81ba35d4bcba57a72f038c64133365a36d1c6

4 620 000 octet

2 400 pixel

3 600 pixel

Historique du fichier

Cliquer sur une date et heure pour voir le fichier tel qu'il était à ce moment-là.

Date et heureVignetteDimensionsUtilisateurCommentaire
actuel31 décembre 2018 à 22:56Vignette pour la version du 31 décembre 2018 à 22:563 600 × 2 400 (4,41 Mio)Afifa AfrinTransferred from Flickr via #flickr2commons

La page suivante utilise ce fichier :

Usage global du fichier

Les autres wikis suivants utilisent ce fichier :

Métadonnées