Fichier d’origine(Fichier SVG, nominalement de 578 × 856 pixels, taille : 123 kio)

Ce fichier et sa description proviennent de Wikimedia Commons.

Description

Description
Español: Escudo de Sibiu
Română: Stema municipiului Sibiu se compune dintr-un scut antic cu smalțul câmpului roșu. În acest câmp se află două spade încrucișate cu vârful spre talpa scutului, de argint, cu mănunchiuri de aur, care susțin prin garda lor o coroană foliată deschisă, de aur. Spadele străpung împletit o trinchetă foliată cu foi de tei, cu vârful spre talpa scutului, toate de aur. Scutul este timbrat de o coroană murală cu șapte turnuri, de argint. Spadele încrucișate cu vârful în jos semnifică, potrivit mitologiei și uzanței medievale, luarea în posesie a pământului, voința cetățenilor de a apăra municipiul și drepturile lor civice. Coroana foliată, numită în heraldica transilvăneană "Corona Regia", semnifică statutul de oraș liber regal. Smalțul roșu al scutului simbolizează autonomia locală constituțională. Trincheta foliată, semn al unității treimii, semnifică solidaritatea civică. Stema ca întreg simbolizează comunitatea sibienilor, iar aurul semnifică aspirația locuitorilor spre prosperitate. Coroana murală cu șapte turnuri indică rangul de municipiu reședință de județ.
Date
Source ro:Fişier:Stema sibiu sibiu.png
Auteur MyName (--Asybaris aport)

Conditions d’utilisation

GNU head Vous avez la permission de copier, distribuer et modifier ce document selon les termes de la GNU Free Documentation License version 1.2 ou toute version ultérieure publiée par la Free Software Foundation, sans sections inaltérables, sans texte de première page de couverture et sans texte de dernière page de couverture. Un exemplaire de la licence est inclus dans la section intitulée GNU Free Documentation License.

Légendes

Ajoutez en une ligne la description de ce que représente ce fichier

Éléments décrits dans ce fichier

dépeint

Historique du fichier

Cliquer sur une date et heure pour voir le fichier tel qu'il était à ce moment-là.

Date et heureVignetteDimensionsUtilisateurCommentaire
actuel27 novembre 2009 à 04:25Vignette pour la version du 27 novembre 2009 à 04:25578 × 856 (123 kio)User338212012{{Information |Description={{es|1=Escudo de Sibiu}} |Source=Wikipedia en rumano |Author=MyName (--Asybaris |Date= |Permission= |other_versions= }}

Les 4 pages suivantes utilisent ce fichier :

Usage global du fichier

Les autres wikis suivants utilisent ce fichier :

Voir davantage sur l’utilisation globale de ce fichier.