Fichier d’origine(716 × 736 pixels, taille du fichier : 182 kio, type MIME : image/jpeg)

Ce fichier et sa description proviennent de Wikimedia Commons.

Description
Nederlands: Een bas-reliëf uit de Musei Capitolini, dat een archigallus voorstelt; hij heeft helemaal geen baard en draag, net als een vrouw, oorbellen en een jurk, waarvan de mouwen tot juist aan de pols afhingen; in werkelijkehid zouden ze purper zijn geweest. Zijn hoofd is bedekt met een sluier en bekranst met een kroon versierd met drie medaillons, waarin men waarschijnlijk de Magna Mater tussen twee Attis-figuren moet zien; aan beide kanten bengelen taeniae (bandjes). Op zijn borst prosthêdthídion (borsthanger), in de vorme van een aedicula, versierd met een andere Attis-figuur, die, een vinger op zijn mond, stilte vraagt aan de geïnitieerden. Een ketting hangt rond de nek; waarin men zonder twijfel de occabus zien, die samen met de kroon het teken van zijn waardigheids als archigallus was. In de rechterhand houdt hij een kop van een klaproos en drie looftwijgjes vast; in zijn linkerhand heeft hij een mand gevuld met fruit, waaronder de dennenappel, die dierbaar is voor Cybele. Hogerop ziet men de met beentjes versierd, waarmee de galli zichzelf gesselden, en tot slot, ziet men gewone attributen van de cultus rond de nis van de archigallus: de cymbalen, het tympanon, de fluiten en de mystische cista.
Date
Source G. Lafaye, art. Gallus, in C. Daremberg - E. Saglio (edd.), Le Dictionnaire des Antiquités Grecques et Romaines, II.2, Parijs, 1896, p. 1457.
Auteur
Autorisation
(Réutilisation de ce fichier)
Public domain

Cette œuvre est également dans le domaine public dans tous les pays pour lesquels le droit d’auteur a une durée de vie de 70 ans ou moins après la mort de l’auteur.


Vous devez aussi inclure un modèle indiquant pourquoi cette œuvre est dans le domaine public aux États-Unis. Veuillez aussi noter que certains pays ont des droits d'auteurs qui courent plus de 70 ans après la mort : 75 ans pour les Samoa et le Guatemala, 80 ans pour la Colombie, 95 ans pour la Jamaïque, 100 ans pour le Mexique. Cette image peut ne pas être dans le domaine public dans ces pays, qui d'ailleurs n'appliquent pas la règle du terme le plus court.

Autres versions

Légendes

Ajoutez en une ligne la description de ce que représente ce fichier

Éléments décrits dans ce fichier

dépeint

image/jpeg

504975c882c467b03ad920d871ad348bb7957c4c

186 278 octet

736 pixel

716 pixel

Historique du fichier

Cliquer sur une date et heure pour voir le fichier tel qu'il était à ce moment-là.

Date et heureVignetteDimensionsUtilisateurCommentaire
actuel21 janvier 2007 à 15:26Vignette pour la version du 21 janvier 2007 à 15:26716 × 736 (182 kio)Evil berry{{Information |Description=Een bas-reliëf uit de Musei Capitolini, dat een ''archigallus'' voorstelt; hij heeft helemaal geen baard en draag, net als een vrouw, oorbellen en een jurk, waarvan de mouwen tot juist aan de pols afhingen; in werkelijkehid zou

La page suivante utilise ce fichier :

Usage global du fichier

Les autres wikis suivants utilisent ce fichier :

Métadonnées